Nosztalgia: 2012, Téli Hadjárat

Nagyon vártam már a napot, amikor elmehetek a 831-gyel és a budakalászi cserkészekkel a Sólyom örs által rendezett téli számháborúra. A nagy hideg ellenére izgatottan indultam el reggel a túrára. Mint ahogy 1939. november 30-án (csak ott élesben L), itt is finnekre és szovjetekre osztották a csapatot. A szovjet cél a híd és a magasles elfoglalása, a finneké pedig ezek védése volt. Többeknek fejszámuk volt, másoknak (nekem is) testszámunk, ami azt jelenteti, hogy a hasunkon és a hátunkon is van egy ugyanolyan szám. Az utóbbi egyértelműen sokkal technikásabb játékstílust igényel, ezért az első kiesők, akiknek a magasles előtti „szanitécekhez” kellett menniük mind testszámosok voltak. Én szovjet voltam a hidat kellett megtámadnom, de sajnos nem jutottam el odáig, hamar leolvastak. A játék végén a finnek nyertek, mert a magaslesbe nem tudtunk betörni.

Utána tábortüzet raktunk, Andus bűvészkedett a tűz körül. Akik már nagyon átfagytak, itt kicsit felmelegedhettek.

Métázni kezdtünk, itt is szovjet-finn csapatokra voltunk osztva de itt már jóvan barátibb légkör uralkodott, mint az előbbi harcokban. Mivel sokan voltak kezdő métázók, ezért kicsit lassan ment a játék, de ennek ellenére nagyon izgalmas volt.

A túrában az is nagyon jó volt, hogy a budakalászi cserkészek is ott voltak és sokakkal meg is ismerkedhettem. Nagyon jófejek és segítőkészek.

Sokat nevettünk, beszélgettünk és viccelődtünk. Visszafelé jövet a Rozsomák őrs tagjai kitalálták, hogy őrsvezetőjüknek a hátizsákján lévő lifegő rögzítőkbe kapaszkodva lónak használják őt. Ez eleinte jópofa volt a végére már elég idegesítőnek bizonyult.

Nagyon jól éreztem magam igazán élvezetes volt, még a hideg ellenére is. Ha az ember jó közösségben van, nem érzi annyira a hideget és az esetleges éhséget se. Itt is a programok és a cserkészek adták a jó hangulatot, ami végig megmaradt az egész túrán. Kicsit se fáradtam el sőt, már várom a következő túrát amin remélem azért kicsit melegebb lesz .

Az írást köszönjük Pupinak!

About Ödi

1996: Szent János kórház 2005: Sólyom 2010: Brájen 2011: Rozsomák, Hering 2012: Pársoly
Kategória: cikk | Címke: , , . | Közvetlen link

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!