Sólyom portya 2012 – egy frissen megtalált cikk

Tahi, 2012. március 2-4.

Már indulásnál rögtön volt egy kis bonyodalom, Andust későn engedte el a főnöke, így végül HÉV helyett kocsival vágtunk neki az útnak. A kocsiút nagyon élvezetes volt, mivel Andus Daewoo-jával mentünk, és azt köztudottan nem 5 főre tervezték 5 táskával… Mielőtt Tahitótfaluba értünk volna, a tábla előtt meg kellet fordulnunk tankolni. Amíg Andorás a tankot töltötte, mi addig hullámoztattuk az autót, imitáltatva ezzel egy DICSŐ SÓLYMOT!!!
Continue reading

Kategória: cikk | Címke: , , | Írjon hozzászólást!

Marci, köszönünk mindent!

Köszönjük a sok vidámságot, amikkel megnevettettél minket.
Köszönjük a csibészségeidet, amikkel nem hagytál minket, vezetőket lazsálni, hanem mindig többet vártál tőlünk.
Köszönjük, hogy mindig készségesen segítettél, gyakran kérés nélkül is.
Köszönjük, hogy nagy hangon mindig számon kérted az igazadat,.
Fiatal korod ellenére ismert és szeretett téged a csapat összes tagja, köszönünk mindent, amit életed során adtál nekünk.

Szeretnénk tőled méltó módon búcsúzni, február 15-én szombaton 11 órakor a pünkösdfürdői Boldog Özséb templomban veszünk részt érted mondott gyászmisén.

Kategória: hirdetés | Címke: , | Hozzászólások kikapcsolva

Csajos program

Egy verőfényes szombati napon sok bájos lány összegyűlt a csotthonban egy zsák ruha társaságában. Zsizsa egy csodálatos előadást tartott nekünk a divatról. Ezzel meg is alapozta a jó hangulatot. Ezután elkezdődött a vásár. Mindenki izgatott lett a sok ingyen ruha mellett. A cserélgetés több óráig is eltartott csudamesés hangulatban. A program egy divatbemutatóval folytatódott ahol mindenki megmutathatta a kreativitását. Legvégül egy jóslattal zártuk az összeröffenést ahol megtudtuk hogy kinek ki lesz a férje. Szeretnénk máskor is ilyet!

Szamóca Őrs

Kategória: cikk | Címke: , , | 1 Comment

Betlehemes próba vasárnap!

 

Kedves Kiscserkész és Cserkésztestvérek!

Idén is lesz Betlehemes előadás, ahova mindenkit szeretettel várunk!

Az első próbát most vasárnap, december elsején tartjuk, a 9-es mise után, a csotthonban!
Az előadás Karácsony szenteste, december 24-én, éjjel 23:30-kor kezdődik!
Mindenkit várunk szeretettel a Fahéj, Vizisikló, Búzavirág, Rozsomák, Vadkan és Levendula őrsökből!
JM!
Detti, Ödi
Kategória: hirdetés | Írjon hozzászólást!

Portyázott az Álmos raj a Sztrilich Pál Cserkészparkban

1456079_10201059272871711_289639222_nEgy átlagos pénteki napon indultunk el életünk egyik legjobbnak ígérkező portyájára a Vadkan őrssel. A hévezés, buszozás után még egy csomót kellett sétálnunk a szállásig (max. 2 km, de nagyon hosszúnak tűnt). A hold gyönyörűen világította meg a sötét utat, nagyon hangulatos volt. Az este játékkal telt kint a szabadba, majd mikor átfagyva becsörtettünk a meleg szobákba activityzni kezdtünk. Nagyon jókat nevettünk, jó hangulatban telt az esténk. Másnap reggelire nagyon örömünkre nutellás kenyeret és tejet kaptunk. Jól megtömtünk a bendőnket majd túrázni indultunk. A túra szó kicsit túlzás, mert már rövid idő után a Budakeszi Vadaspark bejáratánál találtuk magunkat. Sok különböző állatot láttunk: mufflontt, őzikét, vadkant, farkast, de még a medve is kidugta orrát a barlangjából. Majdhogynem szemtől szembe találkozhattunk egérrel, patkánnyal, görénnyel, nyesttel, rókával és borzzal, mert egy vadakkal foglalkozó ember előadást is tartott nekünk, ami nagyon vicces volt. Még a kutyájától is láthattunk már bűvésztrükköt. Kezdett hideg lenni, és a nap is lemenőben volt. Visszaindultunk a szállásra. A reggeli maradék nutellás kenyeret befaltuk uzsonnára. “Ajjj már megint nutella???”: jöttek a szemrehányó megjegyzések. Jó dolgunkba már nem tudunk mit csinálni, ejnye! Utána a jól megérdemelt meleg vizes fürdőt is átélhettük, majd tisztán frissen, üdén vágtunk neki az előttünk álló hosszú estének. Kint játszottunk puszi harcot, intelligens puffot, T-vírust, Adj király katonát és további fergeteges játékok. Vacsorára milánói makarónit ettünk. Miután jól belakmároztunk nagy meglepetés ért minket. Nekünk kellett megszervezni a meseerdőt. Nagyon jó élmény volt, annak ellenére, hogy megfagytunk. Ez kedvünket szerencsére nem szegte, mert jó hangulatban telt a meseerdő kitalálása. A vezetők addig lustálkodtak, mi pedig munkálkodtunk. Mikor készen lettünk, felkeltettük és útjukra indítottuk őket. Visszaérkezve mindhármójuktól pozitív visszajelzéseket kaptunk, nagyon tetszett nekik és büszkék voltak ránk. Ez az elismerés mindannyiunknak jól esett. Másnap reggel már csak a takarítás és pakolás volt hátra. Fáradtan, de élményekkel gazdagon térhettünk haza. Na.. ez a hétvége is eltelt.

Írta: Levendula őrs

Kategória: Egyéb | Írjon hozzászólást!

Kcs meseerdő

A portyán este pudingot ettünk, hogy többé ne legyünk vámpírok, de Edmundnak nem hatott a szer, hanem megtámadott minket. Margaret, aki szerelmes belé, segítséget kért tőlünk. Elindított minket az úton, és azt mondta, hogy valójában a vár úrnője, Mrs. Wreckingball gonosz. Szerencsére Pumpkin, a mindenre elszánt pincér leszámolt vele. Folytattuk az utat, hogy Edmundot felszabadítsuk. Ekkor találkoztunk a remetével, aki szólt nekünk, hogy szerezzünk fokhagymát. Szerencsére találkoztunk a fokhagymaárussal, ahol egy népdalért mindenki vehetett tőle fokhagymát. Találkoztunk Edmunddal, és a szájába raktuk a fokhagymát. Erre elájult, úgyhogy elkezdtünk imádkozni érte. Persze magához tért, de leköpött a fokhagymával.

Búzavirág

Eljutottunk Edmundhoz, és Mr. Wreckingball lefogta, hogy berakhassuk a szájába a fokhagymát. De ekkor jött egy ember az utcán, és ezt mondta: “Vigyék haza azt a két kislányt, mert nem akarom, hogy ebből baj legyen.” Úgyhogy hazamentünk, Edmund pedig vámpír maradt.

Rozina és Viola

Kategória: Egyéb | Címke: , , , | Írjon hozzászólást!

Csobánkán portyáztunk

November 8 és 10-e között a Petőfi raj Csobánkán portyázott.

Péntek este sötétben indultunk Csobánka felé, ahol a Wreckingball család birtokán egy fantasztikus bálon vettünk részt. Sajnos az este folyamán, az egyik cselédlányt megtámadták, amitől átváltozott vámpírrá, és reggelre mindenki mást átváltoztatott. Reggeli után Edmund, a fővámpír, megtámadta a vendégeket, ezért elindultunk megkeresni a vámpírság ellenszerét. Miután megtaláltuk a receptet, és az összetevőket, visszatértünk, és mindenki megitta az ellenszert, kivéve Edmundot, aki elmenekült. Este sikeresen megtaláltuk, és beadtuk neki is az ellenszert, így ő is újra emberré változott. Másnap egy hatalmasat métáztunk, majd fáradtan mentünk haza.

A portyáról a !Rozsomák! őrs tagjai írtak beszámolót:

,,Tök jó volt a keretmese. És a meseerdő is vicces volt. Jó volt a bál is amikor keringőztünk. Éjszaka ettünk egy kis dugikaját is. Király volt a pusziharc.” (Cs.J.)

,,Tetszettek a programok. A keretmese is jó volt. Volt egy túra a második napon. Az is jó volt.” (K.N)

 

Kategória: cikk | Címke: , , , , , , | Írjon hozzászólást!

Láttuk az alagút végét

A 4-es metróban járt a kuvik őrs

Nem véletlenül, hiszen Duncan itt dolgozik, különféle elektromos kütyüket ellenőriz az alagutakban és az irányítóközpontban. A Szent Gellért téren tehát a lejárat felé vettük az irányt, ahol megnyílt a kordon és beléphettünk a sokak által még nem látott világba. A számítógépek és egyéb műszaki érdekességek megtekintése után Duncan beszólt a központba, ahol kiderült, hogy hamarosan érkezni fog egy szerelvény. A szép fehér metró valóban lassított és be is szállhattunk egy megálló erejéig. De aztán olyan jó volt az utazás, hogy inkább továbbmentünk Kelenföldig, ahol a szerelvény visszafordult. Közben megtudtok, hogy a metrók a kötelező próbafutásukat végzik, hogy az esetleges gyermekbetegségeikre még az éles bevetés előtt fény derüljön. Visszafelé aztán kiszálltunk a Móriczon. Duncan itt lakik, majdhogynem távolabb van a lakása a munkahelyétől függőlegesen mint vízszintesen :)

Végezetül egy esti mese, nem csak kiscserkészeknek:
http://www.szepi.hu/irodalom/lazar/hapci/hapci5.html

Kategória: cikk | Címke: , | 2 Comments

White Party

Nyáron volt egy rendhagyó program kizárólag az idősebb korosztálynak: egy fergeteges evezés! Ez a rendhagyó program nem is érhetett volna véget egy rendhagyó befejezés nélkül, amikor is fogadalmat tettek az őrsök. A Sárkányfű őrs elhatározta, hogy rendez a csapatnak egy hiper-szuper White Party-t! Voltak neonfények, jó fej emberek , fehér ruhák és sok sok finom koktél, tehát minden, ami kell! Fantasztikus koreográfiákkal szórakoztattuk egymást.

Meglepő, de mindenki fehér ruhában feszített, Tibi mintha a White Angelből érkezett volna, Mini pedig judo ruhában jelent meg. És még Luca is nagyon csinos volt. Néhány ember nem öltözött be, de róluk inkább ne beszéljünk.

Continue reading

Kategória: cikk | Címke: , , , | 1 Comment

Nosztalgia: 2012, Téli Hadjárat

Nagyon vártam már a napot, amikor elmehetek a 831-gyel és a budakalászi cserkészekkel a Sólyom örs által rendezett téli számháborúra. A nagy hideg ellenére izgatottan indultam el reggel a túrára. Mint ahogy 1939. november 30-án (csak ott élesben L), itt is finnekre és szovjetekre osztották a csapatot. A szovjet cél a híd és a magasles elfoglalása, a finneké pedig ezek védése volt. Többeknek fejszámuk volt, másoknak (nekem is) testszámunk, ami azt jelenteti, hogy a hasunkon és a hátunkon is van egy ugyanolyan szám. Az utóbbi egyértelműen sokkal technikásabb játékstílust igényel, ezért az első kiesők, akiknek a magasles előtti „szanitécekhez” kellett menniük mind testszámosok voltak. Én szovjet voltam a hidat kellett megtámadnom, de sajnos nem jutottam el odáig, hamar leolvastak. A játék végén a finnek nyertek, mert a magaslesbe nem tudtunk betörni.

Continue reading

Kategória: cikk | Címke: , , | Írjon hozzászólást!